re Bydgoszcz za pół ceny: Restauracja 1921 (hotel pod orłem)



13

Restauracja 1921 (hotel pod orłem)


 Przystawki
  • Befsztyk tatarski na surowo (70g/30g) 25 pln = 12,5 pln
  • Wątróbka gęsia duszona w maderze(100g)18 pln = 9 pln
 Zupy
  • Chlebowa z grzankami z ciemnegopieczywa, smażoną kiełbasą i jajem na twardo (200ml/30g)15 pln = 7,5 pln
  • Z jabłka i pasternaku z natką pietruszki i pudrem z borowików (200ml) 12 pln = 6 pln
Danie główne
  • Karmonadel, czyli kotlet wieprzowy z duszoną kiszoną kapustą i smażonymi kartoflami (160g/250g) 39 pln = 19,5 pln
  • Kaczka pieczona z marmeladą z jabłek,duszoną modrą kapustą i kaszą wypiekanąze słoniną (160g/250g) 54 pln = 27 pln
  • Polędwica wołowa z plackamigryczanymi, śliwką w boczku oraz sosem z kurek i kiszonego ogórka (140g/250g) 59 pln = 29,5 pln
  • Sandacz a`la Radziwiłł serwowany nagrzankach z sosem z dodatkiem szampionów i szyjek rakowych (180g/150g) 65 pln = 32,5 pln
Deser
  • Torcik hiszpański z malinami (120g)14 pln = 7 pln
  • Zefir jabłkowy z cynamonem (120g)14 pln = 7 pln
Napoje
  • Kawa Mővenpick 8 pln = 4 pln
  • Herbata Richmont 9,5 pln = 4,75 pln
  • Wino Pozo Hondo (wytrawne 150ml)12 pln = 6 pln
  • Wino Imiglikos (półsłodkie 150ml)20 pln = 10 pln